Organisatieadvies
Op deze pagina vind je verschillende handreikingen die jouw organisatie op weg helpen bij preventie en beleid rondom grensoverschrijdend gedrag.
Op deze pagina vind je verschillende handreikingen die jouw organisatie op weg helpen bij preventie en beleid rondom grensoverschrijdend gedrag.
Als organisatie ben je wettelijk verplicht om een veilige werkomgeving te bieden aan medewerkers, zzp’ers, stagiairs en vrijwilligers. Dit betekent onder andere dat je de risico’s op grensoverschrijdend gedrag moet inventariseren en actief beleid voert om dit te voorkomen of te beperken.
Veel brancheorganisaties bieden ondersteuning bij het opstellen van dit beleid. We raden je aan om eerst na te gaan of er specifieke richtlijnen of verplichtingen gelden binnen jouw branche, bijvoorbeeld vanuit een CAO. Om je op weg te helpen, delen we hieronder algemene handreikingen voor het bevorderen van een sociaal veilige werkomgeving.
Heb je vragen naar aanleiding van de handreiking of wil je sparren over jouw situatie? Neem dan contact op met onze adviseurs via advies@mores.nl.
Als leidinggevende of toezichthouder is het vaak schrikken als je een signaal of melding van grensoverschrijdend gedrag ontvangt. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op je rol en de mogelijkheden die je hebt om de situatie aan te pakken.
Maak het de melding niet te groot, maar neem het wel serieus en wees daadkrachtig. Laat signalen in ieder geval niet liggen. Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden om tot een oplossing te komen.
Wil je naar aanleiding van een specifieke casus sparren? Neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van Mores.
Lees meer over grensoverschrijdend gedrag.